Marderhoek rolt bloemenloper uit

Marderhoek

OUDEMIRDUM Voordat bewoners van de Marderhoek de bermen in november vol zetten met windlichten, zijn de stroken grond eerst het domein van de bij. Het concept is even eenvoudig als succesvol. Tien huishoudens in het buurtje de Marderhoek bezuiden Oudemirdum stellen in november hun erf open voor belangstellenden. De bewoners regelen zelf muziek, theater, iets te eten, feeërieke verlichting en iets om te doen. Waarom? Simpel: ,,Omdat wy it leuk fine”, vertelt initiatiefnemer Martha de Jong.

Dit najaar is de derde editie van Stap in de Marderhoek. Gisteravond troffen bewoners de eerste voorbereidingen: ze zaaien 2 kilometer aan berm van de Marderhoek en de Dollen in met een bijenmengsel.

Met de bloemenzee die hier deze zomer uit voortkomt, rollen de deelnemende huishoudens de loper uit voor de bij, maar tegelijk ook voor belangstellenden van hun buurtevenement. Op de Marderhoek is het zomers namelijk flink druk, vanwege de nabijheid van recreatieterrein De Hege Gerzen, legt De Jong uit. ,,Blommen lûke de oandacht.”Informatiebord over Stap in de Marderhoek erbij. Klaar.

De eerste editie van de zogenoemde schurenroute in 2009 verwelkomde zo’n 1500  bezoekers. Vijf jaar later trokken tot verbazing van de buurt liefst 2500 geïnteresseerden over hun erven. ,, Wy wisten net wat ús oerkaam.”

De opbrengst van het evenement gaat naar een goed doel. Later deze maand bepaalt de buurt de bestemming van het geld van deze editie. 

Tonielferiening Snypsnaren docht ek wer mei oan  de skourreroute “Stap in de Marderhoek” op 9 novimber dit jier.
It tema foar us lokaasje-teater dizze kear is Minne Minnes de Vries.
Wy ha yn Aldemardum it Minne Minnespaad, mar wa wie dizze leste beropsfisker fan ’t Aldermardumer Klif einliks??
Wie hy trout, wiene d’r bern? 
Hie hy humor, wie hy ryk, of earm??
Is dyn belangstelling wekt, kom dan nei ien fan de foarstellings en meitsje it rûntsje de Marderhoek dernei gesellich ôf!

Minne Minnes de Vries
Minne Minnes de Vries

Reacties zijn gesloten.